Uns 200 vehicles moguts per la Plataforma d’interins i d’interines de Catalunya (PIC) han recorregut el centre de la ciutat per reclamar que es faci fix tot el personal interí i laboral temporal que, diuen, treballa a la Generalitat en frau de llei. La marxa ha començat des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, ha seguit per la Gran Via de les Corts Catalanes i ha finalitzat a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, davant de l’estació de França, on representants de la plataforma han llegit un manifest. “Quan el treball temporal s’eternitza en el temps, es converteix en precari”, ha apuntat la portaveu, Elisabet Ramos.

Ha estat una protesta estatal que s’ha fet a 26 ciutats de 15 comunitats autònomes. A través de les xarxes, i mitjançant l’etiqueta #FijezaYA, s’han fet ressò de la mobilització participants de totes les ciutats de l’estat. A Barcelona, ha transcorregut sense incidents i seguint les indicacions de trànsit.

Denuncien abús

Des de la plataforma han volgut carregar contra l’actual conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, a qui acusen d’oblidar “un dels seus principis bàsics d’actuació com és el de la consecució de l’interès general”. “Ha mostrat una completa indolència en aclarir quantes treballadores interines i personal temporal fix es troba en situació d’abús a Catalunya“. Van més enllà i diuen que la política de convocatòries d’oferta pública trenca amb la darrera sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). “Clarament sentenciava que els processos oberts no són ni sanció ni solució a l’abús de temporalitat comès per les administracions”. De fet, en el mateix manifest, denuncien que les oposicions de docents no es poguessin fer amb les condicions de seguretat necessàries.

Demanen al nou govern que s’establirà que “mostri més empatia i més respecte cap al personal interí” i faci “una aposta decidida” per complir la normativa europea en matèria de protecció laboral.