Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest diumenge al matí al turó de la Rovira en el Primer Aplec Antifeixista en memòria dels combatents antifeixistes de la Guerra Civil espanyola.

La iniciativa de l’aplec neix de l’acabat d’inaugurar Ateneu Popular Independentista la Bullanga, al Guinardó. I ha comptat amb el suport de diversos col·lectius de l’esquerra independentista de la zona, com la CUP, Arran o l’Ateneu Popular la Torna.

La intenció és celebrar a finals de gener cada any un acte d’homenatge en record a la lluita antifeixista que hi ha hagut i hi ha actualment, a la ciutat. Sobretot, volen recordar aquelles antifeixistes que van aguantar fins a l’últim moment la resistència davant l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona, ara que fa 82 anys dels fets.

Els manifestants han arribat al turó de la Rovira fent tres columnes des de diversos punts de la ciutat. Una de les columnes partia des de la plaça del Nen de la Rutlla i les altres des dels voltants del camp del Nou Sardenya i des del Mercat del Carmel.

La intenció inicial era pujar fins a dalt de tot del turó de la Rovira, però amb les fortes ventades que hi ha hagut aquest diumenge l’Ajuntament ha tancat els parcs i jardins de la ciutat. Així que, finalment, han decidit celebrar l’aplec a l’accés del parc. Ha estat una jornada que s’ha celebrat amb un to festiu, amb música, batucades i un pica-pica.

Des de primera hora del matí el perímetre al voltant del turó de la Rovira estava custodiat pels Mossos d’Esquadra.