Un conjunt de d’artistes urbanes ha celebrat que finalment, no es retirarà el mural feminista pintat fa uns dies a Madrid, i ho ha fet amb una pintada de característiques semblants al retrat de les 15 dones de la història del feminisme que decoren el barri madrileny.

Al voltant de cinc hores és el temps en què un conjunt de nou artistes ha trigat a pintar aquest mural d’esperit feminista que deixa un missatge clar: “Les dones ens quedem“. Amb aquesta acció, han donat suport als artistes i veïns que s’han mobilitzat per conservar la pintada. I també volgut donar visibilitat a les dones que, determinades formacions polítiques han intentat invisibilitzar. Aquesta vegada, però, celebren que no hagi estat així.

L’Ana González, coneguda amb el nom artístic de “Maga“, és una de les artistes que ha participat en el mural. “Volien tapar la història de les dones i nosaltres volem dir que som aquí, que no tornarem enrere i que no ens esborraran“, afirma.

Mural feminista

“Les dones ens quedem”

Després que Vox plantegés una proposta per canviar el mural inicial per un d’esportistes paralímpics, l’Ajuntament de Madrid va aprovar el manteniment de la pintada. El canvi de vot de la formació taronja, en el ple de dimarts al districte madrileny, en va permetre la conservació. Begoña Villacís, portaveu de Ciutadans, va voler justificar el canvi assegurant que, tot i que no li agrada el mural, vol una ciutat que reculli tots els feminismes.