Els veïns del Congrés i els Indians denuncien que la brutícia acumulada des de fa mesos en un parterre dels Jardins de Massana s’ha convertit en un cau per a les rates. La vegetació d’aquesta zona enjardinada, frondosa i amb moltes arrels, dificulta que Parcs i Jardins puguin accedir a netejar-la. I és un abocador que acumula tot tipus de deixalles, sobretot restes de menjar i begudes.

Les rates han trobat en aquest indret una bona zona per fer-hi el cau. Segons els veïns, des de fa setmanes fins a una desena de rosegadors surten a passejar pels entorns quan es fa fosc.

Entre les deixalles hi ha, fins i tot, un esquí

Només un dels parterres dels Jardins de Massana té aquesta tipologia d’arbust baix i molt frondós. La resta són àrees de gespa. La manca de neteja i l’incivisme d’algunes persones ha provocat que el parterre s’hagi omplert de deixalles de tot tipus. Les més comunes són les llaunes, però també hi ha sabates i, fins i tot, algú hi va llençar un esquí.

Els veïns volen gespa per evitar les deixalles

L’Ajuntament de Barcelona ja ha iniciat els treballs per eradicar la plaga de rates, però els veïns demanen que retiri aquest tipus de vegetació del parterre i hi posi gespa. “El que volem és que treguin els arbustos i hi posin herba, que és una superfícia plana i així ja no dona peu a llençar-hi res”, afirma Ana de la Iglesia, una veïna.

A més, el consistori s’ha compromès a crear una comissió de neteja i espai públic al Congrés i els Indians per poder atendre de primera mà les queixes de brutícia dels veïns.

De camp de futbol a parc inclusiu

Arran del Congrés Eucarístic Internacional, els Jardins de Massana van ser construïts al 1953 com la resta de carrers i habitatges del barri del Congrés i els Indians. Aquest interior d’illa d’habitatges va ser durant 25 anys, del 1959 al 1983, el camp de futbol on jugava el Club Esportiu Habitatges els Congrés. Un club que va desaparèixer i que es va tornar a fundar el 2010.

Aquest espai també acollirà el primer parc inclusiu de Barcelona. Aquesta va ser una de les propostes dels pressupostos participatius que va resultar seleccionada com la segona més votada del districte de Sant Andreu.