Des d’aquest dijous i fins al 20 de juny es poden votar els pressupostos participatius i una de les propostes que s’han presentat al districte de Sant Andreu és la instal·lació d’un parc completament inclusiu.

La proposta l’ha fet la família de l’Aitor, un nen amb diversitat funcional, i té el suport del Centre d’Educació Especial Sants Innocents. El districte de Sant Andreu disposa de tres milions d’euros per invertir en els projectes més votats pels pressupostos participatius i aquest parc en costaria 525.000.

Compartir l’espai de joc

L’espai on proposen instal·lar aquest parc és proper a l’escola d’educació especial que dona suport al projecte, als Jardins de Massana. La idea és que sigui una àrea de jocs infantils amb estructures adaptades per què les puguin utilitzar nens que, com l’Aitor, van amb cadira de rodes però que també permeti compartir l’espai de jocs amb altres nens. “És un parc amb elements molt grans que permeten posar la cadira de rodes dins de l’element“, explica Ana Mourelo, la mare de l’Aitor. També demanen que s’hi afegeixin pictogrames, que són especialment útils per a infants que pateixen autisme o altres trastorns cognitius.

Pioner a Barcelona

A Barcelona, ja existeixen alguns jocs infantils adaptats però la família de l’Aitor lamenta que no són completament inclusius, especialment per a aquells infants que no poden prescindir de la cadira de rodes. Els elements que voldrien que s’instal·lessin en aquest parc no s’han posat mai a Barcelona i esperen que si aconsegueixen el suport necessari, el dels Jardins de Massana sigui el primer de molts parcs inclusius que hi haurà a la ciutat. “N’hi hauria d’haver almenys un a cada districte”, comenta la mare de l’Aitor.