L’Escola Mestre Gibert compta amb un total de 506 alumnes repartits en 20 aules, dues més de les que pertocarien. Tenen dues línies per cada curs, però en els darrers anys han hagut d’incorporar dos “bolets”. Això ha afectat els espais educatius i ha provocat la pèrdua del menjador per als nens més petits, l’aula d’informàtica i fins i tot han d’utilitzar la sala de mestres com a classe.

La falta d’espai provoca un augment d’incidències i dificulta l’educació. En el cas del menjador s’hi amunteguen 400 infants, que s’han de dividir en dos torns per poder dinar. El coordinador del menjador, Víctor Muñoz, lamenta que “el menjador és un espai educatiu i s’hauria de donar prioritat a crear hàbits, però és tan petit que no donem abast”. El mateix passa amb les activitats extraescolars, que es veuen molt limitades, ja que no hi ha lloc per poder-les desenvolupar.

L’Escola Mestre Gibert va obrir el 1987 i al cap de només vuit anys van haver de renunciar a l’aula de psicomotricitat per incorporar dues aules de P3. Des d’aleshores, es va acordar l’expropiació d’un solar del carrer de Concepció Arenal per poder ampliar l’escola. La presidenta de l’AFA, Noemí Royes, explica que “fa més de 20 anys que arrosseguem aquest problema, però les negociacions s’han vist trencades perquè no s’han posat d’acord amb el preu”. És per això que han decidit contractar un advocat i posar una denúncia per fer més soroll i poder arribar a una resolució al més aviat possible.

En l’últim ple de districte es va aprovar una proposta d’Esquerra per ampliar l’espai educatiu de l’escola a partir de l’expropiació del solar. La direcció de l’escola i l’AFA esperen poder tancar aquesta demanda abans que s’acabi el mandata actual.