Famílies amb nens prematurs han participat en una trobada aquest dissabte coincidint amb el Dia Mundial del Prematur. L’objectiu de la cita és visibilitzar la prematuritat i denunciar que moltes famílies se senten poc emparades per fer front a les dificultats que suposa tenir un nadó abans d’hora i reclamen més ajuda des de les administracions.

L’associació Som Prematurs denuncia que les conseqüències de la prematuritat no només es donen en el naixement, sinó que els infants també poden patir-ne les conseqüències en el futur. Més enllà dels problemes de creixement, els nadons prematurs també poden tenir dificultats d’aprenentatge i de salut, com en el desenvolupament de la visió.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Creixen un 36 % els parts prematurs en els darrers 20 anys” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2F/beteve.cat/societat/parts-prematurs-augment-causa-prevencio/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Davant d’aquesta situació, els experts reconeixen que els hospitals cada vegada estan més ben preparats però que calen més recursos, com habitacions d’hospitals més àmplies perquè les famílies se sentin més còmodes. Precisament per això, aquest diumenge la soprano Montserrat Martí oferirà un concert destinat al futur Centre de Neonatologia Avançada del Vall d’Hebron.

Des de Som Prematurs, Bet Farga ha explicat que cal unificar criteris ja que cada hospital té una manera d’actuar diferent. En aquest sentit, Farga assegura que el seguiment que es fa als nadons prematurs varia en funció de l’hospital on neixi, un fet que pot ser perjudicial per a la salut de l’infant. Per tot plegat, Som Prematurs demana a les administracions crear un Observatori de la Prematuritat que doni suport a les famílies que es troben amb aquesta situació.