El parc infantil dels Jardins de Tres Tombs, al barri de Sant Antoni, està clausurat a causa de la presència de rates. La zona s’ha tancat per realitzar un tractament i eliminar aquests rosegadors. Per aconseguir-ho, s’han distribuït diferents rateres pel parc.

La zona està envoltada amb una tanca per evitar el pas d’usuaris. A més, l’equip de prevenció i intervenció de rates de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha senyalitzat el parc amb un cartell que avisa dels treballs de sanejament que s’estan realitzant a l’espai.

rates parc Tres Tombs

La presencia de rates ha augmentat durant els últims mesos

Aquest 2022 s’ha pogut observar un augment de les intervencions en rates i ratolins. Entre el gener i el maig, s’han realitzat un total de 10.102 intervencions, mentre que en aquest mateix període el 2021 se’n van fer 6.133, el que significa un increment del 65% .

Durant l’inici de la campanya d’estiu, els experts en la prevenció de rates van advertir que la presència d’aquest tipus de rosegador es podia convertir en una plaga. Segons explica l’Associació Catalana d’Empreses de Salut Ambiental de Catalunya (ADEPAP), la pandèmia de la covid i el confinament han fet que aquest tipus d’animals hagin agafat confiança i s’acostin cada cop més a les zones de convivència de la ciutat.