A partir d’aquest dilluns, els gossos no podran accedir a bona part del Parc de Diagonal Mar perquè se’n volen protegir les espècies de flora i fauna que hi viuen. És una de les mesures que ha aprovat l’Ajuntament després de convertir el parc en refugi de biodiversitat.

En concret, s’ha protegit el 60 % de l’àrea del parc, més de 130.000 metres quadrats on els gossos no podran passejar. Ara bé, seguiran tenint accés a una zona de 60.000 metres quadrats que inclou una àrea específica per a gossos de 1.000 metres quadrats. L’Ajuntament explica que el motiu és que els gossos no permeten la nidificació ni el desenvolupament de moltes espècies d’aus que habiten o passen pel Parc de Diagonal Mar.

“Qui malmet la biodiversitat són els humans, no els gossos”

Des de la plataforma Espai Gos Barcelona, que defensa els drets de les persones que tenen gos, Àngela Coll ha denunciat en declaracions a betevé que “es tanca el parc a un col·lectiu sencer perquè se’ns acusa de malmetre la biodiversitat”, però assegura que és la ciutat mateixa la que la fa malbé. “Si es tanqués el parc a tota presència humana, que és el depredador per excel·lència i el qui malmet la biodiversitat, aplaudiríem la mesura”, ha conclòs.

Coll ha apuntat que durant la pandèmia les persones amb gossos eren les úniques que passejaven pels parcs i la biodiversitat no es va malmetre. “Fan servir la biodiversitat d’excusa, però cada vegada que arrangen un espai ens expulsen de l’espai públic“, han afegit. Ha recordat que actualment a Barcelona hi ha 80 llocs on no es permet l’accés als gossos.