La calor de l'estiu aquest any ha trigat a arribar però al juliol i l'agost les temperatures han estat força altes i amb molta humitat. Aquesta sensació està justificada. Tot i que encara no ha acabat, ja sabem que aquest estiu ha estat una mica més calorós que els anys anteriors en alguns punts de la ciutat. Un grau més, a l'Observatori Fabra. El màxim de temperatura a Barcelona va ser diumenge 28 de juliol. L'Observatori va registrar la màxima més alta amb 35 graus. MARC PROHOM, meteoròleg de l'Observatori Fabra "Pel que portem d'estiu, la temperatura mitjana aquí a l'Observatori és una mica per sobre de la mitjana: aproximadament un grau més per sobre del que seria normal per a l'època" Fins ara, però, les precipitacions en alguns llocs de la ciutat han estat bastant per sota de la mitjana. Una situació que podria canviar. De moment cap núvol a l'horitzó però es preveu un canvi de temps dissabte a la tarda. Les temperatures baixaran i caldrà maniga llarga. També haurem d'obrir el paraigua.

Dissabte a la tarda el cel quedarà tapat pels núvols  i hi haurà la possibilitat d’algun ruixat. Les temperatures també baixaran i, per tant, l’ambient serà més fresc.

Durant el mes de juliol i i fins ara a l’agost hi ha hagut 14 dies amb temperatures màximes superiors als 30 graus. El dia més calorós va ser el 28 de juliol, quan a l’Eixample es va registrar una temperatura màxima de 33,4 graus.