Hi ha qui encara està immers en l'estiu i no vol pensar en res més. "Ganes de tornar al cole per tenir exàmens... prefereixo l'estiu." "No moltes perquè s'està molt a gust." Llocs com aquests són ideals per aprofitar les tardes que queden abans de tornar a l'escola. Tot i això, hi ha qui ja té ganes de començar. "Una mica sí perquè estaré amb els companys, ens ho passem bé, en lloc d'estar tots els dies de vacances i amb ningú amb qui poder jugar." Aquestes últimes setmanes d'agost, quan alguns pares encara estan de vacances, són un bon moment per avançar feina i comprar el material per a la tornada a l'escola. "Ja hem comprat els llibres... si esperes a última hora costa molt trobar-los, per precausió hi anem amb temps." Per ara la venda és fluixa i s'espera que, com cada any, al setembre vingui la majoria de gent. Aquest any hi ha llibreries que han apostat per fer algun descompte. "Aquest any tots els llibres de text obligatori fem un 20% de descompte i els financem per ajudar les famílies a regular les despeses." Cada curs, una família es pot gastar entre 250 € i 300 € i fins a 400 € si es tracta d'alumnes de batxillerat.

Una família es pot gastar de mitjana en material escolar entre 250 i 300 euros per fills en cursos d’ensenyament obligatori, primària o secundària, però la xifra s’eleva fins als 400 euros en cas d’alumnes de batxillerat. És per això que algunes llibreries fan descomptes o estableixen un algun tipus de pagament a terminis per ajudar les famílies a suportar les despeses.

Tot i que ja hi ha molts pares que intenten avançar aquesta feina durant els mesos d’estiu, encara n’hi ha molts que ho deixen per al setembre, pocs dies abans de començar l’escola, moment en què augmenta la demanda i hi ha més possibilitats de quedar-se sense alguna cosa necessària. Aquest any, doncs, la venda ha tornat a la normalitat després de l’anomalia de l’any passat, quan amb la pujada de l’IVA les famílies van avançar les compres.