Així acomiadaven els veïns del carrer de Mozart la Festa Major. Aquesta tarda la imatge del barri de Gràcia era molt diferent de la dels darrers dies. Si per a molts la celebració es va acabar ahir, pels veïns avui és l'últim dia, el del desmuntatge. Ara, però, que fan amb els guarniments? HÉCTOR ESCUDERO, carrer de Mozart "Con el material que teníamos... lo hemos dado a los vecinos, con un casal de Sant Adrià. Lo utilizan para un taller que crean ellos, después hacemos exposiciones, en noviembre hay una planteada... van saliendo cosas." JORDI MARTORELL, Castellers de la Vila de Gràcia "Ha vingut alguns del barri... alguns a buscar petits detalls que hi havien com tot era sobre caramels i dolços. Uns es volien endur els 'chupachups', els altres les piruletes, i hem anat repartint amb la gent del barri els detalls que teníem, que eren per tirar." MARTA SOTERES, carrer de la Fraternitat "Doncs hi ha material que el regalem, un altre que es llença i l'altre el reutilitzem per altres anys." Alguns carrers, però, han optat per treballar tota la nit i així deixar els carrers nets per l'endemà de la festa major. És, per exemple, el cas del carrer de Progrés, el guanyador. Aquí només hi queden alguns detalls del decorat i l'escenari que aquests dies ha portat la música al carrer.

Aquesta tarda la imatge de Gràcia era ben diferent de la dels últims dies: carrers buits i parets llises. La majoria va aprofitar la llarga nit de l’últim dia per treure tots els guarniments i així poder descansar aquest dijous, d’altres, però, han preferit gaudir de la nit i arromangar-se més tard. És el cas del carrer de la Fraternitat, la plaça de la Vila o el carrer de Mozart. Aquests últims, fins i tot, han acomiadat la jornada amb una traca final.

Durant tot l’any les associacions de veïns pensen, dissenyen i elaboren els decorats que cobriran el seu carrer durant la festa major. S’utilitzen tot tipus de materials i elements decoratius i hi ha qui es preguntarà què en fan de tot això. Les opcions són diverses: hi ha qui ho regala als veïns, col·laboradors o visitants, qui els llença, qui els reutilitzar per a altres anys o qui els dóna a projectes educatius. Un exemple n’és el carrer de Mozart, que des de fa dos anys dóna una figura a un casal de la Mina, a Sant Adrià, perquè els infants treballin la creativitat.