Un grup d’aficionats culés han desplegat aquest dimecres al Camp Nou una pancarta en què es podia llegir “Only dictatorships jail paceful leaders” (“Només les dictadures engarjolen líders pacífics”). La van estendre just en el moment en què sortien els jugadors del Barça i el Borussia Dortmund i sonava l’himne de la Champions. No és la primera vegada que es desplega aquesta pancarta en defensa dels polítics i els líders socials independentistes empresonats. A l’estadi també s’hi han vist estelades de paper que prèviament havia repartit l’ANC.

Tres setmanes per al clàssic

La pancarta s’ha desplegat de nou quan falten tres setmanes perquè es disputi el clàssic del 18 de desembre entre el Barça i el Madrid al Camp Nou. Tsunami Democràtic ha aprofitar darrerament l’expectació que generarà aquest esdeveniment per demanar als dos clubs que durant el partit es permeti penjar novament una pancarta amb el lema: “Spain, sit and talk”.

L’objectiu, segons la plataforma independentista, és advertir de l’excepcionalitat del moment que viu Catalunya i demanar als líders polítics que seguin a negociar una sortida al conflicte. De moment, ni el Barça ni el Madrid han donat cap resposta.