38 de les 40 biblioteques de Barcelona que estaven cridades a la vaga han tancat les portes aquest dimecres a la tarda. L’aturada ha tingut un seguiment del 97 % dels treballadors, segons el comitè d’empresa del Consorci de Biblioteques de Barcelona. Aquesta protesta dona seguiment a les que ja es van fer a la primavera, ja que els treballadors consideren que no s’està aplicant el conveni col·lectiu i que hi ha inacció per part dels responsables del Consorci de Biblioteques de Barcelona. La vaga, com en les darreres ocasions, ha estat parcial: ha començat a les 15.30 i s’ha allargat fins a les 18 h.

Demanen més personal i millors instal·lacions

Denuncien que a les biblioteques públiques hi falta personal. Reclamen que la plantilla s’ampliï en 50 persones, tal com ha explicat el membre del Comitè d’Empresa del Consorci de Biblioteques de Barcelona, Xavier Burguete, al programa ‘bàsics’. També consideren que hi ha deficiències en els serveis i en les instal·lacions, volen que es reconegui l’atenció contínua i directa que els treballadors fan als usuaris, que s’elabori un protocol per a situacions d’emergències i que es minimitzi la precarietat que consideren que hi ha en els contractes temporals.

10 anys de reivindicacions

El comitè d’empresa de Biblioteques assegura que ja fa 10 anys que està fent les mateixes reivindicacions i que encara no s’han resolt. La setmana que ve els sindicats tenen previst celebrar una assemblea per valorar la repercussió que ha tingut aquesta última aturada i quins passos faran a partir d’ara.

El Consorci de Biblioteques de Barcelona no ha volgut pronunciar-se sobre les reclamacions que fan els treballadors ni sobre el seguiment i l’impacte que la vaga ha tingut en el servei.