Els veïns de la Meridiana ja fa 45 dies que tallen aquesta via al vespre per la sentència del procés. Els Mossos d’Esquadra hi han intervingut i han dissolt la concentració en diverses ocasions, un fet que no ha fet tirar enrere els manifestants, que han canviat d’estratègia per continuar amb la mobilització diària.

Per primera vegada el dispositiu policial ha comptat amb la presència de la Guàrdia Urbana. Els agents han encapsulat els manifestants i els han anat conduint fora de la calçada per evitar que afectin el trànsit. El desallotjament s’ha fet de manera tranquil·la i sense cops.

El govern municipal responsabilitzava els Mossos dels dispositius de la Meridiana

Tot plegat arriba just després que l’alcaldessa, Ada Colau, es desmarqués dels desallotjaments de la Meridiana i atribuís exclusivament als Mossos d’Esquadra les intervencions a les mobilitzacions. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, també s’hi va referir quan va demanar que es posés fi als talls de la Meridiana. Va assegurar que aquests dispositius policials eren competència dels Mossos perquè es tractava d’una qüestió d’ordre públic.

L’antiga USP de la Guàrdia Urbana, a l’ull de l’huracà

El govern municipal va dissoldre els antiavalots de la Guàrdia Urbana sense el suport dels sindicats policials i de part de l’oposició. D’aquesta manera, la Unitat de Suport Policial (USP) va ser absorbida amb les mateixes funcions per la Unitat de Reforç d’Emergències i Proximitat (UREP).

Borràs, Baños, Español i Riera al tall de la Meridiana

Els participants del tall del 45è tall la Meridiana han comptat amb la presència de diversos representants de partits polítics. Entre les cares més conegudes hi havia la diputada de JxC al Congrés Laura Borràs i el candidat al Senat per JxC en les darreres generals, Roger Español, que va perdre la visió d’un ull durant el referèndum de l’1 d’Octubre. També hi havia l’actual diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, i l’antic diputat de la formació anticapitalista Antonio Baños.

Durant la mobilització, els Mossos d’Esquadra han identificat almenys una de les persones que hi participaven. Ha estat just a la cruïlla entre la Meridiana i el carrer del Cardenal Tedeschini.