La Plataforma d’Entitats pel Reallotjament Digne s’ha concentrat davant del monument de Rafael Casanova per assenyalar un dels edificis buits propietat de la Generalitat que podrien servir per donar un habitatge digne a aquelles famílies que esperen un reallotjament. Ho han fet amb un toc festiu i per això han organitzat una castanyada. Segons els organitzadors de l’acte, aquesta acció dona el tret de sortida a tot un seguit d’actuacions per visibilitzar tots els edificis i solars de titularitat pública que podrien servir per solucionar l’emergència d’habitatge.

Pocs acords en la Mesa d’Emergència

Aquest acte és una forma de denunciar la inacció de les administracions en matèria d’habitatge. El mes de juliol, la PAH ja va ocupar el consistori per demanar mesures. Arran d’aquesta ocupació, es va crear una mesa d’emergència entre l’entitat, l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament. Des d’aleshores s’han fet tres trobades. La primera reunió va produir-se a finals de juliols i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va sortir-ne decebuda, però amb l’esperança que al setembre les administracions els fessin propostes per reallotjar les famílies desnonades. Però aquest dijous, la portaveu de la Plataforma d’Entitats pel Reallotjament Digne, Lucía Delgado, ha assegurat que les reunions han donat pocs fruits. Tant és així que en les dues últimes no hi ha participat l’Estat i les altres dues administracions amb competències en matèria d’habitatge no han fet cap proposta.

Accions de futur

En l’acte, també s’ha anunciat una nova acció convocada contra la bombolla immobiliària. Es tracta d’una flaixmob organitzada per al proper 6 de novembre. Es farà a les 10.30 h a la plaça de Catalunya de Barcelona i a 15 ciutats més de l’estat.