En el segon dia d’acampada a la plaça de la Universitat en contra de la sentència del procés, ja hi participa un miler d’estudiants. Ocupen bona part de la plaça, i segons han informat, sumen 320 tendes que han hagut d’estendre al tronc central de la Gran Via. Aquest dijous, la Generació del 14 d’Octubre ha programat diverses xerrades i assemblees.

Durant la primera nit a la plaça de la Universitat, els acampats s’han organitzat fent guàrdies i protegint les tendes de qualsevol tipus d’incidència. Els manifestants han fet una crida a través de les xarxes socials i Telegram perquè la ciutadania hi faci arribar aliments. La crida ha funcionat molt bé i els joves s’han llevat amb una taula plena de menjar per esmorzar.

Per a aquest dijous s’han programat taules rodones i una xerrada amb els Sanitaris per la República, a banda d’un vermut popular i altres activitats. 

Els joves s’han organitzat en diverses comissions per dividir-se les feines. Una de les tasques que tenen és mantenir la plaça neta.

Aquesta acció va començar aquest dimecres al migdia a la plaça de la Universitat i a última hora de la nit s’ha traslladat també al tronc central de la Gran Via de les Corts Catalanes. Això provoca que hi hagi problemes de trànsit en aquest punt de la ciutat.

La Generació del 14 d’Octubre

La protesta, impulsada per l’autoanomenada Generació del 14 d’Octubre -data en què es va fer pública la resolució del Tribunal Suprem- reclama la fi de la repressió i que es garanteixin els drets civils i polítics que, diuen, “el tribunal ha sentenciat”.