Detinguda per Policia Nacional

La magistrada del Jutjat d’Instrucció 30 de Barcelona revisa aquest dijous la presó provisional d’una de les persones detingudes el divendres 18 d’octubre al carrer de Junqueras durant els aldarulls per la vaga general. Està citada a declarar a dos quarts de dues del migdia a la Ciutat del a Justícia, on Alerta Solidària ha convocat una concentració.

Segons fonts jurídiques, està acusada de tenir objectes a la mà per llençar-los contra la policia. Un relat que la seva defensa nega i denuncia manipulació de proves i abús policial durant l’arrest.

La Policia Nacional la va detenir el divendres 18 d’octubre al carrer de Junqueras cap a un quart de set de la tarda. A la via Laietana hi havia una manifestació que va derivar en diversos enfrontaments entre alguns manifestants i agents antiavalots que custodiaven la Prefectura de la Policia Nacional. Diverses furgonetes circulaven pel carrer de Junqueras cap a la seu de la policia, però abans alguns agents va baixar del vehicle i van detenir aquesta noia. Des de llavors, està en presó provisional a Wad-Ras. 

En total, hi ha 30 persones empresonades per les mobilitzacions arran de la sentència del procés. Només se n’ha alliberat una aquest dilluns,, que també estava privada de llibertat a la presó de dones Wad-Ras.