Accident Freginals

(ACN) L’Audiència de Tarragona ha revocat l’arxiu de la causa per l’accident de Freginals i ha instat al Jutjat número 3 d’Amposta a reobrir la causa i iniciar el procediment per enviar a judici el cas per 13 suposats homicidis imprudents i lesions.

Els magistrats apunten en la interlocutòria, que accepta els recursos presentats per la fiscalia i les famílies de les víctimes, que no es poden descartar els “indicis evidents” d’una possible imprudència greu per part del conductor de l’autocar. El conductor suposadament va reduir els descansos els dies anteriors i els magistrats no descarten que la somnolència i la fatiga hagués conduït a l’accident, que va acabar amb la vida de 13 estudiants d’Erasmus.

El cas, de fet, ha estat objecte de tres intents d’arxiu als jutjats d’Amposta. L’accident va tenir lloc quan passaven sis minuts de tres quarts de sis de la matinada. L’autocar conduït per l’investigat traslladava un grup d’estudiants d’Erasmus a Barcelona després d’haver visitat les Falles de València el dia anterior.

Al punt quilomètric 333, el conductor va efectuar una maniobra brusca cap a l’esquerra, després de tocar la tanca de la part dreta, cosa que va fer que l’autocar bolqués i creués la mitjana, i va topar amb un turisme que circulava en sentit sud. 13 joves de diferents nacionalitats van morir i 23 van resultar ferits de diversa consideració.