La reunió de la mesa d’habitatge entre l’Ajuntament, la Generalitat, l’Estat —que no s’hi ha presentat— i la PAH ha acabat amb “decepció” per part de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Segons ha explicat un portaveu de l’entitat, Santi Mas de Xaxàs, “no s’han assabentat [les administracions] encara que el que demanem és una solució d’emergència i no pas solucions a mitjà o llarg termini, que mai no sabem si acabaran arribant”.

Segons ha explicat Mas de Xaxàs, “volíem donar una oportunitat a les administracions perquè fossin elles les que lideressin aquesta solució, però sembla que no en saben o no poden, o no volen saber o no volen poder”. De fet, el portaveu de la PAH ha informat que, tot i la reunió de perfil tècnic d’aquest dilluns, de cara al setembre les administracions hauran de presentar un projecte executiu concret sobre les alternatives d’habitatge immediates a un desallotjament, i “s’hi confia”, asseguren.

Aquesta reunió s’havia programat la setmana passada, després que la PAH ocupés l’Ajuntament per forçar una negociació per aconseguir mesures d’urgència que superessin el sistema actual de reallotjar les persones acabades de desnonar en albergs o pensions. Segons la PAH, ara per ara hi ha 600 famílies vulnerables que, després d’haver perdut casa seva, viuen en aquests tipus d’equipaments.