El Casal dels Infants del Raval va posar en marxa el febrer passat un servei d’autoreparació tèxtil comunitari i gratuït. Es tracta de Tot a punt, un projecte a través del qual 11 dones del barri han estat formades en tècniques bàsiques de costura.

Una vegada formades, ara són elles les que ajuden les persones que s’adrecen a Tot a punt. La primera edició d’aquest taller està a punt de finalitzar però atenent els bons resultats els promotors no descarten fer-ne una de nova. El taller està obert a totes les persones que vulguin arreglar alguna peça de roba.

On es troba el taller?

Qui hi estigui interessat pot anar al taller, ubicat al carrer de la Reina Amàlia, número 22, els matins dels dilluns i dimecres de 10 a 13 h, i els dimarts i dimecres a la tarda de 17.30 a 19.30 h.

Quelcom més que costura

Tot a punt, el servei d’autoreparació tèxtil comunitari i gratuït, funciona al barri del Raval des del febrer. Per a aquestes dones passar pel taller ha estat quelcom més que endinsar-se en el món de la costura. Soukayna Achouqua és una de les participants d’aquesta primera edició de Tot a punt. Per a ella l’experiència ha estat positiva. “He conegut moltes mares, també joves que venen a aprendre. En aquest taller coneixes molta gent del barri amb qui fins ara no havia parlat. Estic molt contenta”.

Reforç personal i de competències

Per l’educadora del taller, Esther Mas, aquest projecte ha estat molt interessant pels canvis que han notat entre les participants. “Una millora en el que és l’ampliació de la seva xarxa social en àmbit intergrupal, que és del grup de les dones que s’han format aquí en aquest servei. S’han establert relacions de col·laboracions entre elles i una millora en l’ús de la llengua vehicular, tant del català com del castellà, perquè és la llengua que comunica entre totes elles perquè part d’elles són del Pakistan, de Bangladesh, de diferents països”.

Una possible reedició

La primera edició de Tot a punt, que forma part del casal familiar del Casal dels Infants del Raval, està a punt de finalitzar. Donats els bons resultats s’està estudiant fer una nova edició del projecte, que disposa de suport municipal a través de Barcelona Activa.