carrer entenca

A principis del 2023, un tram del carrer d’Entença viurà una transformació similar a la que es farà als carrers de Muntaner i d’Aribau per treure un carril de circulació i posar, en el seu lloc, un cordó de serveis. En concret, el tram d’Entença que perdrà un carril per als cotxes és el que hi ha entre la Gran Via de les Corts Catalanes i l’avinguda de Roma (uns 650 metres de llarg). Amb aquesta actuació, es donarà continuïtat a la configuració que ja existeix a Entença, per damunt de l’avinguda de Roma.

Què es posarà a l’espai guanyat als cotxes?

Segons ha explicat l’Ajuntament de Barcelona —que ja ha aprovat definitivament el projecte d’Entença—, al cordó de serveis que es crearà s’hi posaran alguns serveis que provenen de la reubicació dels eixos verds de l’entorn (a banda d’alguns altres serveis que són nous):

  • una estació del Bicing
  • aparcaments per a bicicletes
  • aparcaments per a motos
  • una zona de càrrega i descàrrega per a transportistes
  • contenidors

En el marc d’aquesta actuació, el consistori posarà una renglera d’aparcaments per a bicis davant de l’Escola Joan Miró i implantarà un carril bus provisional (arran de les obres dels FGC que s’estan fent a la plaça d’Espanya) al tram d’Entença entre la Gran Via i el carrer de la Diputació. La transformació del carrer d’Entença neix dels pressupostos participatius de l’Ajuntament.