Els Mossos d’Esquadra han identificat els autors de l’apunyalament mortal a una noia de 26 anys en un local d’oci del Port Olímpic. De moment, però, la Divisió d’Investigació Criminal, que és qui ha assumit les tasques d’investigació del cas, no ha aconseguit localitzar-los ni detenir-los.

Els fets van passar la matinada de dimecres dins la cocteleria Smar del Moll de Mestral. Segons es pot veure a les càmeres de videovigilància del local, dos joves -que s’ha sabut ara que tenen nacionalitat espanyola- van intentar robar el mòbil a la víctima. Va ser aleshores quan va intervenir un vigilant de seguretat, que va registrar la bossa d’un dels sospitosos i va trobar el telèfon. L’agent va fer fora els presumptes autors del furt i va ser a l’exterior quan van ferir-lo amb una arma blanca i van apunyalar, almenys dos cops, la noia, que va morir el matí de dimecres a l’Hospital del Mar.

Autoritats i veïns condemnen la mort de la noia

Aquest dijous, el Vendrell, la localitat d’origen de la víctima mortal, va retre-li un homenatge. 200 persones es van concentrar a la vila per solidaritzar-se amb la família i demanar justícia. Durant l’acte van fer un minut de silenci. L’homicidi també va ser condemnat pel govern municipal. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, va assegurar que calia revisar l’activitat del Port Olímpic per evitar que es converteixi en una zona de conflicte permanent.

Altres fets delictius al Port Olímpic

Tres hores després de l’apunyalament mortal, molt a prop es va produir una baralla violenta

amb diverses persones implicades. Uns fets que augmenten la llista d’incidents que s’han produït aquest estiu al Port Olímpic. Al juliol, també durant una baralla, va morir un jove xinès  i poc abans es van produir dues agressions sexuals a menors. Aquesta situació preocupa a veïns i restauradors, que des de fa temps denuncien que la zona s’ha convertit en escenari de baralles, robatoris i incivisme. Valoren positivament l’increment de presència policial a la zona arran de la posada en marxa del dispositiu Ubiq i demanen que sigui permanent perquè la presència de vigilants de seguretat no dissuadeix els delinqüents.