Vaixell Open Arms

L’ONG Open Arms ha aconseguit recollir 50.000 euros després de la crida d’ajuda que va fer ahir el fundador, Òscar Camps. L’entitat ha trigat només 24 hores a aconseguir aquests diners, provinents de 1.300 donacions.

La tasca principal de l’entitat és fer rescats al Mediterrani, però el seu vaixell insígnia, l’Open Arms, està avariat amb un centenar de migrants a bord. Fins ara la tripulació ha intentat reparar-lo en alta mar i en condicions adverses per poder, almenys, desembarcar les persones rescatades. Després, però, caldrà fer una reparació més a fons per continuar treballant. Segons Camps, els caldrien 200.000 euros per poder arreglar el vaixell o comprar-ne un de nou.

Un 2019 molt difícil per l’entitat

Aquest suport arriba després de tancar un any 2019 que ha estat díficil per l’organització tot i les diverses mostres de solidaritat de la ciutadania.  Un dels pitjors moments que han viscut durant aquest any ha estat quan van haver de quedar-se aturats durant 20 dies molt a prop de l’illa de Lampedusa, a Itàlia, sense poder desembarcar les persones rescatades. A més, Open Arms denuncia que durant el 2019 també han patit persecució política i fins i tot van estar detinguts durant un mes a un port italià.