Avismón posarà en marxa la campanya “Contes per telèfon” el dia de Sant Jordi. La tasca de l’associació és la d’acompanyar els avis i àvies de Barcelona perquè no se sentin sols. Cada Sant Jordi, els voluntaris els fan arribar roses i llibres a casa. Com que enguany, l’estat d’alarma no ho permet, aquestes persones trucaran a la gent gran i els llegiran un relat o un poema. Alhora, l’entitat anima les families a trucar als seus avis i àvies i llegir-los un relat.

Avismón atén a 800 persones a Barcelona i aquestes dies està fent 2.500 trucades setmanals per parlar una estona amb els avis i àvies i saber com estan. Daniel Salvador, director d’Avismón, assegura que no han perdut cap persona per coronavirus. Explica, a més, que s’han anul·lat tots els serveis, com la podologia, el servei a domicili, la neteja i la fisioteràpia fins que s’aixequi el confinament.

Des que es va decretar l’estat d’alarma, l’entitat ha rebut unes 400 trucades de gent “angoixada que volia orientació” i fills que demanaven que l’entitat truqués als pares i mares i els digués que no sortissin al carrer davant el perill de contagi.

“Necessitem diners per seguir amb la feina”

Salvador diu que, com cada mes, la setmana vinent es repartiran 43 lots d’aliments a la gent gran de l’entitat més vulnerable. El director ha fet una crida a la ciutadania perquè col·labori fent donacions. “Necessitem diners per seguir ajudant la gent gran“, afirma. Diu que l’entitat ajuda avis i àvies que no tenen recursos i “si cal els canviem la nevera, fem tasques de manyà als pisos, fem tot el que calgui perquè puguin continuar vivint a casa seva”. Actualment l’entitat té 130 persones molt vulnerables.