resultats històrics eleccions municipals barcelona

(ACN) Lafede.cat, que aglutina més d’un centenar d’ONG catalanes, ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que trenqui l’agermanament amb Tel-Aviv per l’ofensiva contra Gaza. En un comunicat en suport del poble palestí, la xarxa d’ONG ha reclamat aquest dilluns al govern català que talli els llaços en matèria de seguretat amb Israel i que l’elimini de les regions estratègiques a través d’ACCIÓ. També ha exigit a l’Estat espanyol “un embargament a dues bandes” que impliqui deixar de vendre i de comprar armes a Israel perquè “hi ha proves clares que estan sent utilitzades per a massacrar el poble palestí”, afirmen.

Lafede.cat ha demanat a les tres administracions que “no contractin cap empresa que es lucri com a resultat de les vulneracions de drets humans del poble palestí”. En aquest sentit, l’organització demana que s’agafi com a referència “la base de dades de Nacions Unides d’empreses que contribueixen o treuen rendiment de l’ocupació israeliana”.

Rebaixar la violència

Les organitzacions per la pau global consideren que cal “redoblar els esforços i contactes amb la societat civil local per contribuir a rebaixar la violència, protegir i defensar els Drets Humans.” En aquest sentit insten a les administracions a “posar tots els recursos necessaris per exigir de forma immediata l’aturada de l’atac a la Franja de Gaza“.