Desallotjament El Kubo bonanova

El ocupes d’El Kubo i La Ruïna, edificis situat a tocar de la plaça de la Bonanova, s’han preparat a consciència per evitar el seu desallotjament, que estava previst per a aquest dijous. Finalment ha quedat suspès sense data. Preveient l’actuació policial, les persones que viu dins dels immobles s’han blindat per fer-se forts davant l’arribada dels Mossos d’Esquadra.

A la porta i a les finestres de les finques, situades al carrer de Sant Joan la Salle, hi han col·locat tanques per impedir l’entrada dels agents. Aquest dijous al matí, encara les tenien instal·lades.

Sacs plens de runa als accessos

Al pati d’una de les cases hi ha sacs plens de runa.

Antic edifici d’oficines

En un comunicat, els qui ara habiten a El Kubo —que és, de fet, la finca sobre la qual pesa l’ordre de desallotjament— expliquen que es tracta d’un antic edifici d’oficines que va ser ocupat per primera vegada el 2016 i que, durant més de sis anys, ha estat la llar d’un centenar de persones. Situat en un dels barris de la part alta de Barcelona, s’alça al costat de La Ruïna, un immoble també ocupat des del 2019 que funciona com a centre social. La propietària n’és la Sareb, que, segons denuncien els ocupants, el va abandonar.

Els col·lectius que hi ha al darrera d’El Kubo i La Ruïna defensen l’ocupació i defineixen aquests espais com un símbol de lluita i d’autogestió. A banda de ser una llar, hi organitzen concerts, tallers i activitats culturals.

El PP i Valents en reclamen el desallotjament immediat

Aquest dijous al matí, els candidats del PP i Valents a l’alcaldia de Barcelona s’han acostat a la Bonanova precisament per reclamar que tots dos edificis es desallotgin de manera immediata. “No podem tolerar que siguin els ocupes els que manin en aquesta ciutat”, ha reblat l’alcaldable dels populars, Daniel Sirera. Per part de Valents, Eva Parera ha acusat l’alcaldessa Colau i al PSC d’oferir “barra lliure” als ocupes i ha dit que espera que el llançament no s’hagi aturat “per motius electoralistes”.