orangutan

(ACN/Redacció) La Plataforma ZOOXXI ha denunciat el mal estat en què es troben els orangutans del Zoo de Barcelona i ha retret als responsables de la instal·lació que no els estiguin proporcionant una “atenció adequada”. En un comunitat, ha apuntat que s’estan duent a terme diverses reformes en els patis exteriors que hi ha a l’àrea de primats i que aquest fet ha obligat els orangutans a “romandre tancats” a l’interior de l’equipament.

L’entitat animals diu que la majoria d’aquests animals han perdut pèl a diverses parts del cos, i ho atribueixen a “conductes autoinfligides o realitzades per altres individus, conseqüència de la seva situació de captivitat”. Per tot plegat, ha demanat que es deixi d’invertir diners en un “model caduc” i que s’abordi el possible trasllat d’aquests individus.

La Plataforma ZOOXXI també ha denunciat “la improvisació” amb què, diu, ha actuat la direcció del Zoo de Barcelona a l’hora de fer front a les reformes que necessita l’espai per a orangutans.

El Zoo replica que els orangutans estan en perfectes condicions

Fonts del Zoo de Barcelona han negat a betevé les acusacions. Asseguren que els primats es troben en perfectes condicions i que no estan tancats, sinó que resideixen de manera temporal en diverses estances on hi ha dormitoris i dos vestíbuls, un d’interior i un d’exterior; i formant “un grup cohesionat” que conviu “en harmonia”. A més, el Zoo afirma que experts en primatologia del recinte han intensificat últimament la cura d’aquests animals.

En un mes i mig, la reforma de la instal·lació estarà acabada i disposarà d‘elements nous de fusta, sostenibles i d’origen certificat, per tal que animals arborícoles com els orangutans puguin desenvolupar la seva activitat de forma natural.