(EFE) L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya ha denunciat que es van registrar en els primers quatre mesos del 2022 fins a 86 incidències per LGTBI-fòbia, fet que suposa un increment del 50,9 % respecte a les mateixes dates de l’any anterior.

En la vigília del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, el 17 de maig, el director de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha mostrat les dades “molt greus i preocupants” del primer quadrimestre de l’any.

Els insults tant a la via pública com a les xarxes socials, les principals incidències

Els gais, amb 36 incidents, i els trans, amb 30, van representar la majoria d’episodis d’agressions o discriminacions, segons els registres. La majoria d’episodis van ser insults o agressions a la via pública, així com a les xarxes socials i també en l’àmbit laboral (un 15 %).

Segons l’entitat, les polítiques feixistes posen en major situació de vulnerabilitat les dones lesbianes, bisexuals i trans i se subratlla així mateix en el manifest per a la concentració d’aquest dilluns que signen les entitats. Hi ha, a més, prevista una segona concentració per a aquest dimarts, dia 17. Sota el lema “A l’LGTBI-fòbia, ni aigua”, la convoca la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, conjuntament amb l’Observatori contra l’homofòbia.