El carrer de la Diputació s’hauria d’haver inaugurat al mes de juny, però les obres estan completament aturades. Segons l’Ajuntament, el motiu és la construcció d’un hotel just al costat del vial. Asseguren que aquests treballs podrien malmetre la reurbanització del carrer i, per tant, prefereixen esperar que acabin. Això fa que la inauguració s’hagi de posposar fins al mes de març.

Un revulsiu pel comerç de la Creu Coberta

Veïns i botiguers denuncien que estan cansats de tants endarreriments. “Les coses d’Hostafrancs estan molt retardades totes”, assegura Lluís Llanas, president de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, “exigim que d’una vegada per totes s’obri aquest carrer de la Diputació, que és un carrer de prioritat invertida, per al vianant”. Des de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs afegeixen: “El que nosaltres demanem és que una vegada que es faci es faci bé perquè ja estem massa acostumats que abans d’eleccions s’inaugurin carrers i equipaments que després són nyaps. Creiem que si estan esperant és per fer-ho bé”.

Com serà el carrer de la Diputació?

Segons el projecte presentat per l’Ajuntament ara fa pràcticament un any, el carrer no seguirà el disseny que té al seu pas per l’Eixample, sinó que serà un gran vial de plataforma única i restringit al trànsit, ja que només estarà obert al veïnat, vehicles de servei i bicicletes. A més, s’hi instal·larà nou enllumenat, mobiliari urbà i es plantarà nou arbrat compost per acàcies del Japó i mèlies. El projecte té un pressupost de gairebé un milió d’euros.

Desencallar el PERI d’Hostafrancs

L’obertura del carrer de la Diputació forma part del PERI d’Hostafrancs, un projecte urbanístic aprovat fa més de 30 anys que afecta un conjunt d’habitatges. Per això, un cop s’inauguri el vial, des de l’entitat veïnal demanen al consistori que elabori un calendari per desafectar els habitatges.