Des d’aquest divendres, quan els taxistes van convocar vaga indefinida, els Mossos d’Esquadra han rebut una setantena de denúncies relacionades amb el conflicte entre el sector del taxi i els conductors de VTC. Totes estan interposades per delictes d’agressions i danys, és a dir, per trencadisses en vehicles ja sigui de vidres, retrovisors o per punxada de rodes.

De moment, els Mossos d’Esquadra estan investigant tots els casos que van començar aquest divendres al vespre, sobretot a la via Laietana, quan alguns taxistes van llençar objectes contra VTC i es van encarar amb almenys dos conductors de vehicles de lloguer. Aquest dilluns alguns conductors de taxi també es van enfrontar amb els Mossos al Parc de la Ciutadella i amb la Guàrdia Civil, al port de Barcelona. Els conductors VTC remarquen que continuen patint danys als vehicles, fins i tot, aparcats a l’avinguda Diagonal i de nit. 

L’empresa Vector, majoritària dins la plataforma Cabify, aquests dies ha comptabilitzat fins a 60 vehicles malmesos i Uber en té almenys 36. El portaveu de Vector, Armand Baquero, va explicar al programa ‘Bàsics’ de betevé, que han presentat fins a 400 denúncies per agressions, trencadisses de vidres i també per amenaces de mort. En l’entrevista, va remarcar que aquests fets afecten majoritàriament els conductors de VTC i que per això viuen amb por.

Els taxistes agressius són una minoria

Els taxistes -que aquest dimecres han continuat amb la protesta– lamenten els fets. betevé ha parlat amb alguns d’ells i reconeixen que hi ha hagut agressions contra conductors amb vehicles de lloguer VTC i que els seus cotxes han patit danys. Remarquen però que “són una minoria” els que ho fan i admeten que això els “porta a quedar malament”.