Pas endavant per desencallar el PERI d'Hostafrancs. L'Ajuntament ha començat les obres d'obertura del carrer de la Diputació, una actuació molt esperada tant pels veïns com pels comerços de la zona. Lluis Llanas Assoc. Comerciants Creu Coberta “Pensem que ajudarà perquè aquest carrer totalment pacificat atraurà gent de l'Eixample cap a Creu Coberta i la gent de les Arenes quan surtin pel carrer de Tarragona també podran entrar” Tot i l'inici d'aquests treballs, l'Associació de Veïns d'Hostafrancs denuncia que fa més de 40 anys que la zona està afectada per una transformació urbanística i això degrada l'espai. A més, critica que els falta informació i que les actuacions arriben amb comptagotes. Josep Ortiz AV Hostafrancs “No tenim cap informació fidedigna del que es farà i com” Jordi Clausell AV Hostafrancs “El que es curiós és que mentre la iniciativa privada fa hotels i habitatges, la pública sembla que no té tanta pressa. Seria d'agraïr que ls administracions no només tinguessin el compromís en campanya electoral sinó que després compleixin el que diuen en campanya electoral” De moment, encara no hi ha un calendari d'execució del PERI. Per això, des de l'Associació de Veïns d'Hostafrancs demanen a l'Ajuntament que, mentre no existeixi, desafecti els habitatges.

Pas endavant per desencallar el PERI d’Hostafrancs. L’Ajuntament ha començat les obres d’obertura del carrer de la Diputació, una actuació molt esperada tant pels veïns com pels comerços de la zona, ja que permetrà connectar el districte de Sants-Montjuïc amb l’Eixample. “Pensem que ajudarà perquè aquest carrer, totalment pacificat, atraurà gent de l’Eixample cap a Creu Coberta i la gent de Les Arenes quan surtin pel carrer de Tarragona també hi podran entrar”, diu Lluís Llanas, de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta.

Un PERI amb comptagotes

Aquesta intervenció forma part del pla especial de reforma interior (PERI) aprovat el 2007 arran de la modificació del Pla General Metropolità del 1976. Entre altres actuacions, aquest projecte urbanístic ha de servir per construir habitatges i un equipament per al barri. L’Associació de Veïns d’Hostafrancs, però, denuncia que les actuacions arriben amb comptagotes i demana al consistori que, mentre no existeixi un calendari d’actuacions, desafecti els habitatges per evitar el deteriorament de la zona.

Els treballs afectaran el Meeting Point de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta i obligaran a tancar la línia de façana del carrer de Tarragona. Està previst que les obres acabin durant l’abril del 2018.