El nou menjador solidari Gregal, ubicat ara a la rambla de Prim, 74-76, obrirà portes dilluns, 14 de març. Ho farà amb les instal·lacions completament renovades i amb l’objectiu de convertir-se en un equipament de referència al barri del Besòs i el Maresme. Tot i que funcionarà principalment com a menjador solidari, l’objectiu és poder diversificar-ne els usos. S’hi vol promoure un espai de relació entre els veïns i un nou punt de treball comunitari i cooperatiu. 

Més de 250 àpats diaris

La renovació de la cuina i l’habilitació d’un menjador, amb capacitat per a una seixantena de persones per torn, permetrà oferir fins a 250 àpats al dia dins de l’espai entre les 13 i les 15 h. També tindrà servei de carmanyola, una pràctica adoptada durant la pandèmia de coronavirus i durant el temps que el menjador ha estat tancat degut a les reformes.

De fet, la cuina de les noves instal·lacions ja està en funcionament des de finals de febrer. Durant les darreres setmanes, Gregal ha arribat a oferir fins a 400 àpats per emportar.

Un projecte impulsat pel Pla de Barris 2016-2020

El regidor del Pla de Barris, Jordi Martí, ha assistit a la inauguració de l’espai, que s’ha celebrat aquest dissabte. Aquest és un projecte emmarcat en el Pla de Barris 2016-2020, i ha rebut una inversió d’un milió d’euros. “El pla de barris funciona com un detector d’aquestes iniciatives comunitàries i socials molt arrelades als barris”, ha explicat Martí.