covid variant flirt

(ACN)  Una altra variant de la covid-19, FLiRT, que s’ha detectat a escala internacional ja circula per Catalunya, tal com avança ‘La Vanguardia’ i confirma el Departament de Salut a l’ACN.

La conselleria indica que des de la setmana nou de l’any, entre finals de febrer i principis de març, s’han detectat variants FLiRT en 24 ocasions, si bé va ser a partir de l’abril que se n’ha observat un “augment sostingut” de la circulació. A més, des de mitjans de març, s’ha detectat un increment de genomes vírics en les mostres d’aigua residuals, que s’associa a les noves subvariants FLiRT.

25 casos per cada 100.000 habitants

Amb tot, el nombre de mostres continua sent baix, amb uns 25 casos per 100.000 habitants, segons les últimes dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya (SiViC). Als hospitals, hi ha 145 persones ingressades en llits convencionals amb covid-19 i quatre a l’UCI. Les consultes a les urgències hospitalàries i els ingressos es mantenen dins dels rangs esperats, indiquen des del departament.

La campanya vacunal va acabar el 31 de març i el departament considera que de moment no cal fer cap reforç. Salut Pública continua vigilant la situació epidemiològica.