Els Mossos d’Esquadra han alertat d’una estafa que circula a través de missatges SMS als telèfons mòbils i correus electrònics. Els estafadors es fan passar per l’Agència Tributària i afirmen que han identificat una “incidència greu” en la declaració de la renda que pot suposar una possible sanció de més de 1.000 euros. Posteriorment, demanen a l’usuari que accedeixi a un enllaç per enviar la documentació necessària “immediatament”.

La policia demana no caure en la trampa, ja que si els ciutadans cliquen l’enllaç els redirigeix a un web fraudulent en què es demanen imatges del DNI i la nòmina. En cas de rebre missatges com aquest, els Mossos recomanen eliminar-lo sense clicar cap enllaç prèviament.

Més estafes relacionades amb la declaració de la renda

No és la primera estafa que circula relacionada amb la declaració de la renda. L’abril d’aquest any els ciberdelinqüents van aprofitar l’inici de la campanya per enganyar els contribuents amb uns missatges que demanaven cobrar un “reemborsament” d’impostos. Al maig, un correu urgent fals convidava a clicar un enllaç per poder cobrar l’import de la renda.