estafa Agència Tributària

Els Mossos d’Esquadra alerten a través de les xarxes socials d’una nova estafa en circulació a través del correu electrònic. Es tracta d’un nou intent de “phishing” en què ciberdelinqüents intenten suplantar la identitat de l’Agència Tributària.

El correu és rebut per l’usuari amb l’aparença de ser una petició d’informació urgent. Els estafadors es fan passar per l’Agència Tributària i encapçalen el correu amb el logotip de la institució. En el text s’alerta la possible víctima que no se li ha pogut retornar l’import de la declaració de la renda perquè l’Agència “no disposa de la totalitat de les dades necessàries” per fer aquesta devolució. A partir d’aquí, l’estafa demana al receptor del missatge clicar en un enllaç per facilitar les dades.

Els Mossos expliquen que hi ha algunes pistes que permeten detectar que el missatge és fals:

  • les faltes d’ortografia
  • l’adreça electrònica no pertany a l’Agència Tributària (AEAT)

En cas de rebre’l, la policia demana eliminar el missatge sense clicar en cap enllaç prèviament.

Un SMS fraudulent sobre la renda, també en circulació

La Policia Nacional també alerta des de fa uns dies d’una altra estafa que també coincideix amb la campanya de la declaració de la renda 2023. En aquest cas es tracta d’un missatge de SMS fraudulent que està tornant a arribar a diversos telèfons d’arreu del país. Aquí els ciberdelinqüents també suplanten la identitat d’Hisenda i demanen al ciutadà que entri en un enllaç per cobrar un “reemborsament” d’impostos d’una quantitat diferent en funció del cas.

https://beteve.cat/economia/alerta-fals-sms-agencia-tributaria-declaracio-renda-2023/