cdr manifestacions aniversari 1O

(ACN/Redacció) Una cinquantena de persones, convocades pels CDR i altres organitzacions independentistes, han iniciat aquest diumenge a primera hora del matí una marxa a peu amb motiu del sisè aniversari del referèndum de l’1-O. Han sortit cap a les 7 h des de diversos punts de l’àrea metropolitana, com Badalona, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat. Les mobilitzacions han confluït a l’antiga presó Model de Barcelona a les 12 h.

També s’han convocat una marxa en moto des de Sitges, que ha sortit a les 8.30 h, i una marxa lenta en cotxe des de Sant Cugat del Vallès, que ha començat a les 9 h.

Incidències en la mobilitat

Totes aquestes manifestacions han incidit en el trànsit i han obligat a tallar diverses entrades a Barcelona com l’avinguda Meridiana i la Gran Via des de Sant Adrià de Besòs, així com el carrer de Sants. També s’ha desviat el trànsit en vies com la C-31, la C-32, la B-10 i la B-20.

Cap a les 9 h s’ha restablert la circulació a la Gran Via de les Corts Catalanes i la manifestació ha avançat pel lateral en sentit Llobregat. I, passades les 9.30 h, també s’ha recuperat la normalitat al carrer de Sants i a l’avinguda de Madrid. Passades les onze del matí, ha finalitzat la manifestació a l’avinguda Meridiana i s’ha restablert el trànsit en aquesta via.

De la Model a la Guàrdia Civil

La primera parada de la jornada organitzada pels CDR ha estat l’antiga presó Model, on celebraran un acte polític a les 14 h sota el títol ‘Operació Judes: judici al poble català’, un dinar popular i concerts. Des d’allà, a les 18 h, sortirà una manifestació cap a la caserna de la Guàrdia Civil de la travessera de Gràcia.