alerta sms declaracio renda 2023

Des d’aquest dimarts, 11 d’abril, està en marxa la campanya de la declaració de la renda 2023, corresponent a l’exercici del 2022, i els ciberdelinqüents aprofiten un cop més l’oportunitat per estafar els contribuents. La Policia Nacional ja ha alertat d’un missatge de SMS fraudulent que ja fa temps que té en alerta els cossos policials, però que ara està tornant a arribar a diversos telèfons d’arreu del país.

Els ciberdelinqüents suplanten la identitat d’Hisenda i demanen al ciutadà que entri en un enllaç per cobrar un “reemborsament” d’impostos d’una quantitat diferent en funció del cas. És fals i els ciberatacants ho fan per robar les teves dades. “No piquis i acudeix al web oficial”, recorda el cos de la Policia Nacional.

Fa uns mesos, els Mossos d’Esquadra ja van alertar sobre aquesta estafa.

Un intent de frau anomenat “smishing”

Cal anar en compte perquè es tracta d’un intent de frau anomenat “smishing”, que consisteix a suplantar la identitat d’institucions públiques, entitats bancàries o altres organismes a la recerca de dades personals o bancaris del ciutadà. “Et classifico per a u reemborsament d’impostos. Troba el teu formulari en el següent lloc web”, diu el missatge dels estafadors.

Amb casos com aquests, la policia recomana no fer servir els enllaços inclosos als SMS i dirigir-se sempre a la pàgina oficial, en aquest cas la de l’Agència Tributària. A més, aconsellen denunciar els fets ja sigui en una comissaria de policia, a través del telèfon o per internet.