Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans, els districtes de Barcelona han programat una àmplia oferta d’activitats adreçada al col·lectiu. L’efemèride se celebra cada primer d’octubre des de l’any 1990 quan les Nacions Unides va marcar la data al calendari. Més enllà de la part festiva, la jornada també serveix per reivindicar els drets de les persones grans i la necessitat de noves polítiques.

Enguany el lema que s’ha fixat és “Complir les promeses de la Declaració Universal dels Drets Humans per a la gent gran: entre totes les generacions”. L’objectiu és assolir un compromís per part de tots els agent per avançar conjuntament cap a una ciutat més inclusiva amb el col·lectiu.

El 20 % de la població de la ciutat

El dia de les persones grans també evidencia el canvi demogràfic en la població mundial. A Barcelona les persones de més de 65 anys ja representen més del 20 % de la població. Entre els reptes municipals per al col·lectiu hi ha l’erradicació de la soledat no desitjada i l’aïllament social, la promoció de les relacions intergeneracionals, la participació social o l’empoderament.

Concerts, caminades i xerrades

Des de finals de setembre i fins a mitjans d’octubre s’han programat activitats tan diverses com concerts, caminades, xerrades sobre l’edatisme o la discriminació per qüestió d’edat, entre d’altres.

A banda, dilluns, 2 d’octubre, es farà l’acte central amb la lectura del manifest del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona a la plaça de Sant Jaume.