Aquest mes de setembre s’havien d’obrir per al veïnat els Jardins de Canals i Junyer amb un mirador i zones d’estada. Però durant les obres d’urbanització de l’espai, que havien de durar sis mesos, s’ha detectat que el mur de la parcel·la, que limita amb el viaducte de Vallcarca i la plaça de Mons, estava en un estat de conservació deficient. Per aquest motiu ha calgut endarrerir l’obertura dels jardins.

Actualment, s’hi estan fent aquestes obres inesperades per reforçar el mur de contenció i la previsió és enllestir-ho al novembre. A banda de crear un mirador amb zones d’estada a l’ombra, la intervenció també ha de millorar la connexió entre el barri del Coll i el de Vallcarca i els Penitents.

El pas següent: establir el calendari del casal de barri

El palauet, que data del 1900 i és conegut per ser l’antic consolat de Dinamarca, està totalment buit i només se n’ha conservat l’esquelet. La idea és que un cop estigui a punt la zona del jardí, l’espai interior es pugui fer servir com a equipament cultural, en espera que durant aquest mandat es faci la reforma a l’edifici que l’ha de convertir en casal de barri. Però, ara per ara, encara no hi ha data.