El projecte Mescladís estrena aquest dimarts un nou espai a l’Eixample. Traslladen l’escola de cuina del carrer de Casp a un nou local al carrer del Comte Borrell. El nou espai és més gran -passen de 120 m² a 200 m²i integra escola de cuina i restaurant. El projecte, que va néixer el 2005, treballa per a la reinserció sociolaboral de persones amb risc d’exclusió.

En prop de 15 anys, Mescladís ha format un miler de persones. La sommelier Nasheli Santos, que va ser part de la formació a l’entitat, assessora els cambrers que, a partir de demà, atendran el públic. La voluntària assegura que aquesta és una bona oportunitat “per aportar als cambrers d’aquí tot el que he aprés amb el grup i tot el que ja sé”, com “rebre al client, utilitzar la cafetera, fer una comanda, parlar amb la cuina…”.

Recurs per la cafeteria del Pou de la Figuera

Martín Habiague, director de Mescladís, explica que per tirar endavant el projecte és imprescindible tenir establiments de restauració, d’on prové el 90 % dels ingressos de l’entitat. Per això, reivindiquen la necessitat de mantenir la cafeteria que gestionen al Pou de la Figuera, a Ciutat Vella. A l’abril en van perdre la gestió, però han presentat un recurs. Habiague diu que estan en espera de les mesures cautelars i sobretot que es materialitzin alternatives que garanteixin la viabilitat econòmica i l’impacte social.

El programa Cuinant oportunitats forma uns 80 estudiants l’any, el 30 % dels quals s’han inserit al mercat laboral.