El projecte Mescladís estrena aquest dimarts un nou espai a l’Eixample. Traslladen l’escola de cuina del carrer de Casp a un nou local al carrer del Comte Borrell. El nou espai és més gran -passen de 120 m² a 200 m²i integra escola de cuina i restaurant. El projecte, que va néixer el 2005, treballa per a la reinserció sociolaboral de persones amb risc d’exclusió.

En prop de 15 anys, Mescladís ha format un miler de persones. La sommelier Nasheli Santos, que va ser part de la formació a l’entitat, assessora els cambrers que, a partir de demà, atendran el públic. La voluntària assegura que aquesta és una bona oportunitat “per aportar als cambrers d’aquí tot el que he aprés amb el grup i tot el que ja sé”, com “rebre al client, utilitzar la cafetera, fer una comanda, parlar amb la cuina…”.

Recurs per la cafeteria del Pou de la Figuera

Martín Habiague

, director de Mescladís, explica que per tirar endavant el projecte és imprescindible tenir establiments de restauració, d’on prové el 90 % dels ingressos de l’entitat. Per això, reivindiquen la necessitat de mantenir la cafeteria que gestionen al Pou de la Figuera, a Ciutat Vella. A l’abril en van perdre la gestió, però han presentat un recurs. Habiague diu que estan en espera de les mesures cautelars i sobretot que es materialitzin alternatives que garanteixin la viabilitat econòmica i l’impacte social.

El programa Cuinant oportunitats forma uns 80 estudiants l’any, el 30 % dels quals s’han inserit al mercat laboral.