Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 52 anys i de nacionalitat espanyola per haver intentat robar cinc farmàcies de Barcelona en només quatre dies, utilitzant una xeringa i una navalla per intimidar les víctimes. A l’individu el van arrestar en el marc d’un dispositiu amb agents de paisà que es va muntar precisament amb aquesta finalitat l’11 de juny a la plaça del Centre. Els agents van veure que duia una ronyonera i la xeringa i la navalla que coincidien amb la descripció i les imatges de les càmeres de videovigilància que els havien facilitat els establiments. L’home, que és toxicòman, ha ingressat a la presó després de passar a disposició judicial.

En tres casos el lladre no es va endur el botí

Els fets van passar entre el 8 i l’11 de juny. En tres de les cinc farmàcies on va intentar robar no va aconseguir endur-se els diners de la caixa. En un dels casos, a més, la farmacèutica va sortir corrent i va tirar a terra un petit moble amb medicaments per intentar evitar que el lladre, que l’estava amenaçant amb la navalla,  l’agredís.

El ‘modus operandi’ del lladre era sempre el mateix: entrava a les farmàcies i es dirigia a les dependentes amb actitud intimidatòria mentre esgrimia una navalla o una xeringa. Llavors els demanava els diners de la caixa registradora i, un cop els tenia, marxava de l’establiment per evitar que la policia l’enxampés.