El Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ), ubicat al carrer de Sant Oleguer número 6-8 del Raval, s’ha rejovenit. Després de 30 anys de vida, ha millorat les instal·lacions i ha ampliat els serveis. Ara aquest servei municipal acull en un mateix espai el Punt iInfoJOVE Paral·lel, un punt Aquí t’escoltem i cinc serveis més d’assessories per a joves en temes com la formació i educació, el treball, l’oci, el lleure i la mobilitat internacional, entre d’altres. Les obres es van iniciar a principis d’any i, a més de solucionar els desperfectes provocats per les inundacions que hi van haver al barri, han significat una redistribució de l’espai i una ampliació dels serveis.

Instal·lacions renovades

A la primera planta del CIAJ del Raval hi ha un espai pensat per a joves que necessitin estudiar, fer treballs en grup o navegar per la xarxa. Ha quedat, tal com explica Santi Caño del Servei Integral d’Informació Juvenil de Barcelona, “una redistribució de l’equipament molt necessària. El projecte ha anat creixent i en canvi no havien crescut els espais de treball pròpiament. Llavors necessitem un espai més de poder coordinar-nos tots els serveis i tots els programes que tenim a l’hora de generar una millor atenció.

Un CIAJ amb més serveis

A la primera planta, a més, hi ha una zona de treball intern i també un altre espai d’atenció més personalitzada. La planta inferior ha quedat distribuïda en tres sales polivalents. Es tracta d’un espai més diàfan on les entitats del barri també poden fer activitats.

La renovació d’aquest CIAJ, tal com explica Santi Caño, representa també la reorganització dels serveis.“Per una banda teníem el que eren els JIP, que són els Jove Informa’t i Participa, que són els punts d’informació en els instituts, i per d’altra hi havia la xarxa dels punts d’informació juvenil per a tots els joves de la ciutat. Llavors ara mateix estan funcionant conjuntament, es coordinen des d’aquest propi espai, hi ha un equip que dona suport a tota aquesta estructura”.

Aquest equipament, que funciona al Raval des de fa 30 anys, atén anualment una mitjana de 18.000 consultes, entre les quals els temes d’educació i treball representen el 50 per cent del total.