manters a l'intercanviador de Catalunya

El Sindicat d’Agents de Policia Local (SAPOL) denuncia una “batalla campal” en una intervenció contra la venda ambulant, segons ha fet públic a través del seu compte de Twitter. Els fets van passar diumenge, 16 de juny, cap a les 14.30 h a l’estació de Catalunya de la Línia 3 del metro.

Fonts policials asseguren que, durant l’actuació contra la venda ambulant, els manters van agredir els agents amb cinturons i després van marxar corrent cap al metro. Els agents els van seguir i van entrar al vagó on hi havia un dels venedors ambulants que havien estat més agressius, segons explica el sindicat. Finalment, va ser detingut. El SAPOL denuncia que, durant l’actuació, quatre agents en van resultar ferits de caràcter lleu. TMB ha confirmat a betevé que el servei de metro va estar aturat uns minuts durant l’operació.

El suposat enfrontament no és el primer que es produeix al mateix punt entre manters i guàrdies urbans. Ja el març de l’any passat, segons fonts municipals, van resultar ferits lleus tres agents. Després que els venedors ambulants convertissin les instal·lacions en una zona de venda a la manta habitual, a començaments d’any en van ser desallotjats en diverses ocasions, la primera, el 8 de gener. Un més i mig després, s’hi va establir un dispositiu de seguretat estable per evitar que tornessin a omplir l’espai.

Crítiques del SAPOL a la gestió del “top manta”

El sindicat de la Guàrdia Urbana critica la gestió que va fer el govern municipal durant el mandat anterior. Asseguren que la falta d’efectius al cos policial i la permissivitat del govern municipal amb els manters han agreujat el problema. Per això el SAPOL es pregunta quina serà l’actitud del govern que s’acaba de constituir a l’Ajuntament.

Tres dies abans de les eleccions municipals del 26 de maig, va transcendir un nou pla, encara no signat, per fer front al fenomen de la venda ambulant irregular. Segons el document, la Guàrdia Urbana ha de liderar les operacions al carrer. Es preveu que la policia barcelonina ocupi les zones amb concentració de venedors a la manta.