Aquest dissabte, 13 de novembre, han començat les obres per col·locar un paviment que redueix l’efecte illa de calor al carrer del Torrent de l’Olla. Aquest nou paviment pot reduir la temperatura de l’asfalt fins a 15 ºC. En aquest tram s’iniciarà una prova amb un sistema reductor d’aquest efecte que també és sonoreductor, és a dir, redueix el soroll provocat per les rodades dels vehicles.

D’aquesta manera, l’Ajuntament inicia la prova pilot d’una alternativa que té com a objectiu reduir dos dels efectes climàtics característics dels nuclis urbans: l’augment de la temperatura i la contaminació acústica. Els talls de trànsit per culminar l’obra es faran entre el carrer de Santa Perpètua i la travessera de Gràcia, i es dividiran en dos caps de setmana. El primer, el 13 i el 14 de novembre, és per al fresat del tram i sanejos puntuals. El segon, el dissabte 27 i el diumenge 28 de novembre, serà quan es farà l’aglomerat.

En aquests dos caps de setmana, les línies d’autobús 39, 114 i 116 queden afectades en diferents moments del dia.

Prova pilot a Múrcia

L’actuació s’engloba en el projecte europeu Life Heatland, en què l’Ajuntament de Barcelona col·labora conjuntament amb el Centre Tecnològic de la Construcció de la Regió de Múrcia (CTCON) i la constructora CHM. A Múrcia es va fer una prova pilot amb aquest paviment i els resultats van ser positius: va reduir la temperatura ambient 2 ºC i va fer baixar en tres decibels el soroll ambiental.