Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 24 anys a Barcelona al qual acusen d’haver comès 19 robatoris amb força a domicilis dels districtes d’Horta-Guinardó i Sants-Montjuic, i de Sant Cugat del Vallès. En dues ocasions va robar també en residències de gent gran de la ciutat. L’home actuava sempre de matinada i, amb gran domini, escalava els edificis. I, de vegades, fugia despenjant-se amb llençols lligats. A les imatges distribuïdes per la policia catalana se’l veu actuant en algun moment seminu i tapant-se el cap i el rostre amb peces de roba.

La investigació va començar al juliol

Segons ha explicat la policia catalana, les unitats d’investigació d’Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc van iniciar la recerca durant el mes de juliol, quan van tenir coneixement d’un robatori a l’interior d’un geriàtric d’Horta-Guinardó.

Els agents van relacionar aquest fet amb la sostracció d’una bicicleta de l’interior d’un pàrquing que també s’havia produït al districte. Un mes més tard, el mateix lladre suposadament va entrar a robar en una altra residència i a l’interior d’un altre domicili de Sants-Montjuic. Els Mossos d’Esquadra van poder relacionar els quatre fets a partir del mètode que feia servir el lladre per entrar als edificis: escalant-los.

Paral·lelament, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Rubí també investiga set robatoris a interior de domicili comesos entre l’agost i l’octubre, que podrien estar relacionats amb la persona que estaven buscant. En aquest cas, els investigadors disposaven d’imatges de càmeres de seguretat i de la descripció facilitada per algun dels testimonis.

Amb aquesta informació, agents del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Ciutat Vella van detenir-lo el dilluns 22 de novembre en ple carrer. L’arrestat, amb set antecedents per fets similars, va passar a disposició judicial aquest dijous i se’n va decretar l’ingrés a la presó de manera provisional.