tractament símptomes covid

Amb l’arribada de la tardor, de ben segur que coneixes algun familiar, amic o company de feina que s’ha contagiat de la covid o que ha tingut símptomes compatibles amb la malaltia. O, fins i tot, que tu mateix hagis tingut o tinguis mal de cap, cansament, tos seca o qualsevol altra patologia. A continuació et detallem el tractament recomanat per les autoritats sanitàries i el més eficaç per combatre els símptomes de la covid.

Has de tenir en compte, però, que en el cas que els símptomes siguin greus es recomana anar al CAP o trucar al 061.

Tractament contra la covid: què fer?

Tal com explica el Departament de Salut, hi ha un tractament que es considera efectiu per controlar els símptomes de la covid. Es recomana no fer res diferent al que es faria amb qualsevol altra infecció respiratòria.

Les autoritats sanitàries catalanes aconsellen el següent si tens covid o sospites que la pots tenir:

  • Descansar tot el que calgui fins que et trobis millor.
  • Beure aigua en abundància.
  • Prendre antitèrmics, com ara el paracetamol, o un medicament recomanat pels professionals sanitaris.

Paracetamol abans que ibuprofèn

Cal tenir en compte que l’efecte antitèrmic i analgèsic del paracetamol fan d’aquest medicament el més adient per combatre o frenar els símptomes de la covid. Això sí, si les molèsties persisteixen, la presidenta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya, Esther Giménez, proposa prendre puntualment un ibuprofèn quatre hores després.

Això sí, en cap cas no es recomana prendre antibiòtic perquè no fa res contra un virus com el de la covid.

I si el cansament no marxa?

És possible que el cansament o la mucositat encara no hagin marxat malgrat el tractament. El més probable és que dies després et trobis millor però, si no, es recomana anar a un professional de l’atenció primària.