avinguda del tibidabo

Conservar i millorar l’avinguda del Tibidabo. Amb aquesta idea s’ha constituït una entitat formada per residents i usuaris d’aquest carrer històric. L’Associació de Veïns Avinguda Tibidabo va néixer oficialment aquest març, però es va començar a gestar el 25 de gener, amb una primera reunió fundacional celebrada al número 1, seu del restaurant Abac, expliquen els seus impulsors. A la trobada hi “va assistir un gran nombre de veïns i representants tant d’empreses com de particulars”.

La iniciativa va sorgir de l’empresari alemany Alexander-Philipp Scheffler, que gestiona la Torre Joan Llusà, ubicada al número 30 de l’avinguda i seu de l’ISDE, l’Institut Superior de Dret i Economia. Scheffler, president de l’associació, va mobilitzar el veïnat a finals de l’any passat i els va animar a crear una associació que pogués representar-lo i per exercir de portaveu davant els diferents actors socials i polítics de la ciutat.

Recuperar el Tramvia Blau, un dels principals objectius de l’entitat

L’associació s’ha marcat tres grans línies de treball. La primera és recuperar el Tramvia Blau, la circulació del qual es va interrompre temporalment el 2018. Per a l’associació és una prioritat que torni a circular al més aviat possible.


La segona és impulsar millores dirigides a tota la ciutadania de Barcelona, ja que aquesta avinguda és l’accés natural al pulmó verd de Collserola, la carretera de les Aigües i el Parc d’Atraccions del Tibidabo.

La tercera és ressaltar el valor històric i patrimonial de les seves edificacions. “Hem passat per molts anys d’inactivitat i manca d’inversions —explica Scheffler— i ara estem delerosos de recuperar aquesta joia de la ciutat i adequar-la a les noves necessitats de veïns, visitants i ciutadania barcelonina en general”.

També estan estudiant la recuperació d’algunes activitats culturals i esportives que van tenir lloc en aquesta part de la ciutat. Entre les propostes de millora que l’entitat vol plantejar a l’Ajuntament, destaquen temes com la mobilitat, la il·luminació i el mobiliari urbà: “Tornarem a l’avinguda el protagonisme que es mereix”.