(ACN) El CAP Numància farà rehabilitació amb un servei que es posarà en marxa al juny. Així ho ha explicat el conseller de Salut, Manel Balcells, que aquest dilluns n’ha visitat les instal·lacions, que s’estan acabant d’ultimar en una planta semisoterrània, sense ús en els últims anys, d’aquest centre d’atenció primària.

El nou servei del CAP Numància oferirà rehabilitació ambulatòria, rehabilitació domiciliària i logopèdia per a una població de referència de més de 100.000 persones del districte de Sants-Montjuïc. Gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), el servei de rehabilitació facilitarà el treball en xarxa amb l’atenció primària, comunitària i especialitzada. Balcells ha explicat que el servei del CAP Numància es desplegarà de forma progressiva fins a final d’any, quan hi haurà el traspàs de les empreses concessionàries actuals cap al sistema públic.

Acabar amb l’externalització dels serveis de rehabilitació a clíniques privades

El nou equipament s’emmarca dins del model que el Departament de Salut té previst desplegar a Catalunya perquè la rehabilitació, la fisioteràpia, la logopèdia i la teràpia ocupacional es prestin des de la xarxa pública del SISCAT (sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya) a partir del 2025. L’objectiu és que els metges rehabilitadors, fisioterapeutes, logopedes i terapeutes ocupacionals s’integrin en el procés assistencial coordinat. 

En alguns llocs, els centres de la xarxa pública ja fan aquesta atenció, però en altres, sobretot a Barcelona i l’àrea metropolitana, s’han d’externalitzar a empreses privades perquè actualment no hi ha una infraestructura suficient.