Veïns del barri de Vallbona reclamen el trasllat del punt verd del barri davant de les olors, soroll i trànsit de camions que, diuen, han de suportar amb la ubicació actual de les instal·lacions. Asseguren que és una de les deixalleries més grans de la ciutat i que es troba massa a prop dels habitatges. “Hi ha sorolls i, a més, hi ha residus que s’hi aboquen que fan pudor i els veïns no poden obrir la finestra a l’estiu“, apunta Zaida Palet, de l’associació ecoveïnal Vallbona Viu.

Concretament, el veïnat defensa que el punt verd s’ha de reubicar a la zona d’entrada al barri, “aprofitant les obres de soterrament de les vies de l’R2, i del pla director que s’ha d’estudiar i posar en marxa, i que reformarà part del barri”.

Una alternativa: substituir el punt verd per un de més petit

Una altra alternativa per a Vallbona Viu és substituir el punt verd actual per un de més petit, que doni servei al barri. “Aquest està pensat per a la indústria i les empreses, no per al ciutadà. El veïnat té la sensació de rebre les molèsties però que no dona servei al barri. Fins i tot els mobles els hem de deixar al carrer perquè el vingui a recollir la brigada. És incoherent”, afegeix Zaida Palet, de Vallbona Viu.

Al·leguen també problemes de mobilitat

Entre aquestes molèsties, a més del soroll i les ferums, apunta també la circulació de camions de grans dimensions pel barri, per accedir al Punt Verd, situat al carrer de Castelladral. Expliquen que alguns camions tenen certs problemes, sobretot quan han de travessar el pont dels Dos Ulls, amb uns passos de 3,5 metres d’ample.

El punt verd de Vallbona es va estrenar l’estiu del 2001, juntament amb la gran pèrgola fotovoltaica i la urbanització de la plaça de Primer de Maig. “Just on fem la festa major i les principals activitats festives del barri”, afegeix Palet. Una altra raó, defensen, per traslladar-lo.